Spelande i Las Vegas med Hotel Tonight

När jag planerade denna resa låg fokus på att träffa vänner och bekanta samt att samla små och stora upplevelser från olika platser.

Saker som dyra restaurangbesök, shopping och boende på fina hotell fick därför prioriteras ned.

Reser man fem veckor i USA blir det väldigt dyrt att bo på hotell varje natt

Men i Las Vegas kan man komma över rum på lyxhotell för en spottstyver. Så här lade jag upp min strategi.

Bo inte där på helgerna

Till ökända Sin City reser många amerikaner varje helg för att komma bort från vardagen genom att spela på casinon, festa, gå på shower och grisa i största allmänhet.

Under resten av veckan är det fortfarande ett rejält hålligång, men hotellen har det inte lika lätt att sälja rum och dumpar priserna.

Ett hotellrum som kostar 300 dollar en lördag i Las Vegas kan kosta 40 dollar en tisdag

Boka rum med Hotel Tonight

Hotel Tonight är appen som samlar ihop rabatterade hotellrum i USA upp till en vecka fram i tiden.

Blev tipsad om denna app av min skotten Tony, en av mina rumskamrater på hostellet i San Francisco. Han reser mycket och använder den hela tiden.

Använd koden ASKOGBERG för en rabatt på 25 dollar

Följde priser för veckan innan min vistelse och tappade hakan hur mycket billigare feta hotell som MGM Grand, Hard Rock Hotel och Luxor var för att nämna några.

Har gått helt okej

Teori och praktik är ju sällan samma sak och det har jag fått uppleva denna vecka.

Även om det är konferenser i Las Vegas varje vecka är denna vecka ovanligt välbesökt enligt receptionister jag pratat med. Att välja och vraka mellan billiga lyxhotell har inte varit aktuellt.

Istället har jakten på billiga rum varit som att leta efter en nål i en höstack. Men det har gått helt okej.

Min skörd hittills

Söndag till måndag bodde jag på superlyxiga MGM Grand för 96 dollar. Ungefär så lågt man kan komma hos dem. Ville bo på ett fräsigt lyxhotell åtminstone en natt denna vecka, så det var gött!

Måndag till tisdag spenderade jag klassiska Flamingo för 62 dollar. Jag hade utsikt från högsta våningen och var belägen mitt på The Strip. Hela lobbyn stank dock som en sötsliskig wunderbaum.

Tuffare i kväll

I kväll har det varit betydligt tuffare, men det lutar åt en natt på Stratosphere för 60 dollar. En bit bort, men fet utsikt från deras höga skrapa som har ett litet nöjesfält på toppen.

Just nu sitter jag på Starbucks och skriver detta utan ett bokat rum för natten. Orsaken är inte att jag är snål, utan att speldjävulen tagit över mig.

Nu ska jag uppdatera kvällens erbjudanden på Hotel Tonight igen. Det blir sista gången, jag lovar…

/Alex