Somewhere Over The Rainbow Bar and Grill

Alla som känner mig vet hur mycket jag älskar klassiska rockband som KISS, Aerosmith, Guns ’n’ Roses, Skid Row och Mötley Crüe.

Att jag väl i Los Angeles skulle besöka Sunset Strip, den 2,4 kilometer långa sträckan av Sunset Boulevard där rockhistoria bokstavligt talat sitter i väggarna (och i rännstenen), kommer knappast som en chock.

Min första och enda anhalt blev världens mest kända rockbar, Rainbow Bar and Grill

Genuin atmosfär med nerv

Inför mitt besök var jag lite skeptisk. Tänk om stället förvandlats till något tråkigt turisthak i stil med Hard Rock Café.

De farhågorna försvann direkt! Atmosfären kändes genuin och följande meningsutbyte mellan mig och en brittisk gentleman i baren gav besöket en dekadent aura.

– Excuse me, sir. Do you have any blow to sell?
– Öh, alltså. Va, what?
– Some BLOW! Do you have some BLOW to sell me, sir?
– No, no blow. Sorry, man.
– Ok. Thank you, sir.

Jag får mitt bord och sätter mig. Inget kokain här inga.

Pratstund med Chris Broderick

Maten var god, om än inte spektakulär. Men det var inte orsaken till att jag kom hit. Jag kom inte heller hit med förväntningen att se rockstjärnor, men det fick jag!

Plötsligt kliver Megadeths nyligen avhoppade fantomgitarrist Chris Broderick in med sitt nya band Act of Defiance. De ska äta inför sin kommande turné.

Chris Broderick spelade med Megadeth från 2008 till 2014 och släppte tre studioalbum med bandet

Efter maten presenterar jag mig. Vi pratar några minuter om när thrashens fyra största band Metallica, Anthrax, Slayer och Megadeth spelade på Ullevi i Göteborg i juni 2011. Det var en perfekt kväll, Chris håller med.

Vi poserar för några bilder och jag önskar honom lycka till med sitt nya band. Han ber mig ha så kul jag bara kan i kväll.

Fan av The Gothenburg Sound

Göteborg är välkänt i metalkretsar efter att ha producerat band som In Flames, At The Gates, Dark Tranquillity med flera.

Ett stort fan av dessa band men främst Entombed är Scotty som med sin fru besöker Los Angeles. Han ser min The Hellacopters-tröja och gör kopplingen till Entombed där bandets sångare och gitarrist Nicke Andersson spelat trummor.

”Hey, that’s Nicke’s band! That’s Nicke’s band!”
– Scotty om min The Hellacopters-tröja

Jag slår mig ner och vi pratar i timtal om var vi kommer ifrån, deras tidigare besök på Rainbow Bar and Grill och givetvis svensk hårdrock. Kul, de rockfans jag träffat tidigare på resan har inte haft någon koll alls.

Rykte om Foo Fighters

Ett envist rykte sprids vid baren att medlemmar från Foo Fighters ska dyka upp i kväll. Att lämna Rainbow Bar and Grill och eventuellt behöva ha ångest resten av livet känns helt fel. Jag stannar och hänger med Scotty och hans fru.

Men Dave Grohl och hans mannar syns inte till. Synd, hade gärna tackat dem för den magiska konserten på Ullevi i Göteborg i somras där Grohl föll av scen och bröt benet, men kom tillbaka och slutförde den med gipsad fot.

Till sist tackar jag för mig och lovar Scotty att kolla in hans band Cursed.

Kvällspromenad förbi fler vattenhål

På vägen tillbaka till lägenheten går jag förbi klassiska The Roxy, legendariska Whiskey A Go Go och blickar över hotellet Chateau Marmont.

Jag hade onekligen behövt en till dag eller två för att uppleva resten av Los Angeles rockhistoriska nattliv.

Men nu har jag en orsak att komma tillbaka.

/Alex